top of page
TMM_021.jpg

Aanleverspecificaties

Om een eindresultaat in optimale kwaliteit te kunnen garanderen, zullen wij je in veel gevallen vragen om een vectorbestand van je logo of ontwerp aan te leveren.


Hoewel we voor geweven of gebreide artikelen (zoals gebreide sjaals, geweven sjaals en gebreide mutsen) in veel gevallen wel kunnen volstaan met een .JPG of .PNG bestand van hoge resolutie, zullen wij je bij een bestelling van bedrukte promotionals vrijwel altijd vragen om een vectorbestand aan te leveren, zodat we een haarscherpe bedrukking in de juiste kleuren kunnen realiseren.

Aanleverspecificaties: Kop

Waaraan herken ik een vectorbestand?

Een vectorbestand heeft vaak één van de volgende bestandsextensies:

  • .EPS

  • .PDF

  • .AI


Let er bij een .PDF bestand op dat het bestand in de hoogste kwaliteit (zonder compressie) is opgeslagen.


Als snelle check om te kunnen bekijken of je met een vectorbestand of een gewone pixelafbeelding (rasterafbeelding) te maken hebt, zou je het betreffende bestand kunnen openen en vervolgens sterk kunnen inzoomen op de afbeelding. Blijft het ontwerp haarscherp? Dan is de kans groot dat je een mooie vectorafbeelding hebt. Wordt het ontwerp korrelig en ontstaat er een waas? Dan betreft het zeer waarschijnlijk een pixelafbeelding, vaak al te herkennen aan de bestandsextensie .JPG of .PNG.


Hieronder zie je het verschil tussen een vectorlogo en een pixelbestand. Zoals je kunt zien zijn de lijnen op het vectorbestand veel scherper en kunnen we hiermee dus ook een veel mooier resultaat opleveren bij een eventuele bedrukking

Aanleverspecificaties: Producten
TMM_034_edited_edited.jpg
TMM_035.png
Aanleverspecificaties: Team

Hoe kom ik aan een vectorbestand van mijn logo?

Beschik je zelf niet over een vectorbestand van je logo? Probeer deze dan altijd als eerst op te vragen bij de persoon of het bedrijf dat het logo destijds voor je heeft ontworpen, bijvoorbeeld een grafisch ontwerper of een reclamebureau.

​

Vaak worden vectorlogo’s ook gebruikt door de drukker die bijvoorbeeld het briefpapier, de visitekaartjes of ander huisstijlmateriaal voor je verzorgt.

In het geval van sportclubs kan het zijn dat de kledingleverancier over een vectorbestand van het clublogo zou kunnen beschikken.

Mocht je zelf niet beschikken over een vectorbestand en deze ook nergens kunnen opvragen, dan is het goed om te weten dat wij het logo voor je kunnen overtekenen. Wij laten dan het aangeleverde pixelbestand 1 op 1 natekenen als logo in vectoren. Gewoon gratis!


Voor een bijdrage van â‚¬ 39,95 per logo exclusief BTW krijg je het vectorbestand van ons toegezonden zodat je voor nu en in de toekomst zelf de beschikking hebt over een kwaliteitsbestand van jouw logo.

Hoe kan ik lettertypen in mijn ontwerp aanleveren?

Wanneer je lettertypen in je ontwerp gebruikt die niet standaard op ieder systeem aanwezig zijn, dan zullen wij je vragen de gebruikte fonts bij het ontwerp mee te sturen (als .ttf of .otf bestand) of de teksten te converteren naar outlines (contourlijnen).

Waar moet ik nog meer op letten bij het aanleveren van bestanden?

Voor bedrukte artikelen zullen wij in vrijwel alle gevallen een vectorbestand nodig hebben. Voor bestellingen met full color print wordt gebruik gemaakt van het CMYK kleurprofiel en is een resolutie van 300 dpi vereist.

​

Voor artwork met een beperkt aantal kleuren kunnen exacte Pantone (PMS) drukkleuren worden opgegeven, gebruik hiervoor het deel van de waaier met de Coated (C) kleuren. Wanneer je niet beschikt over specifieke PMS-kleurnummers maar een globale kleurwens wilt aangeven, dan kun je in overleg met onze Masters ook refereren aan de kleuren van bekende merken of bedrijven.

​

Houd er rekening mee dat de gekozen drukkleuren na de bedrukking lichte kleurafwijkingen kunnen vertonen als gevolg van de ondergrond van het te bedrukken artikel. Zo zal bijvoorbeeld een gele bedrukking op een witte ondergrond er iets helderder uit kunnen zien dan een gele bedrukking op een donkerblauwe ondergrond.

​

Zorg er tot slot voor dat je altijd over de rechten beschikt om het logo of ander artwork te mogen gebruiken. Indien het bestand niet door jouzelf is gemaakt, zorg dan vooraf dat je over toestemming beschikt van de eventuele rechthebbenden. Bij het plaatsen van je bestelling ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en gaan wij ervan uit dat je over de juiste rechten beschikt voor het aangeleverde artwork.

Aanleverspecificaties: Producten

Bedrukkingstechnieken in woord en beeld

Aanleverspecificaties: Tekst
Aanleverspecificaties: Projecten
TMM_Tampondruk_edited.jpg

Tampondruk

Bij tampondruk brengt een flexibele, siliconen stempel de inkt over. Deze stempel wordt een ‘tampon’ genoemd. Eerst wordt er een negatief gemaakt van jouw afbeelding of logo. Het negatief wordt op een plaat met een lichtgevoelige laag aangebracht. Dit wordt belicht en de plaat wordt vervolgens in een zuurbad gedompeld. Deze plaat wordt een ‘cliché’ genoemd en wordt tijdens het drukproces voorzien van inkt. De tampon pikt de inkt er van op en drukt dit vervolgens op het artikel. Tampondruk is een bedrukkingstechniek, die vaak gebruikt wordt voor onvlakke artikelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pennen, klokjes of calculators.

bottom of page