top of page
TMM75543.jpg

MVO bij

The Merchandise Masters

The Merchandise Masters gelooft dat jouw business het verdient om gezien te worden. Dat jij een positieve impact wil maken op de wereld om je heen. En dat verwacht je ook van de partners met wie je samenwerkt. Lees hier wat wij doen om zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze grondstoffen, onze energie én onze mensen. Heb jij ideeën over hoe wij het beter kunnen doen? Laat het ons weten!

MVO: Kop

Plantgericht Ondernemen

We zijn altijd bezig met groener ondernemen en nemen het bij elk besluit in overweging. Dat vinden we heel gewoon. We meten onze impact op het milieu en proberen deze zo klein mogelijk te maken door duurzame maatregelen te nemen en onze klanten duurzame oplossingen te bieden. Dit doen we op basis van 3 focusgebieden: energie & klimaat, grondstoffen en mensen.

MVO: Tekst

Energie & Klimaat

Het klimaat waarin we werken is voor een groot deel verantwoordelijk voor de energie die we verbruiken. En de energie die we gebruiken heeft uiteindelijk impact op het wereldwijde klimaat. We beperken onze voetafdruk doordat we restwarmte gebruiken voor de verwarming van ons kantoor en onze drukkerij in Leuven. Onze luchtbevochtiging zorgt voor drie graden afkoeling wanneer dat nodig is. We verlichten onze drukkerij voor 70% door led-lampen en onze kantoren en drukkerij maken voor 100% gebruik van groene stroom. Op het dak van ons hoofdkantoor in Almere zijn onlangs zonnepanelen geplaatst. De meeste verlichting werkt door middel van sensoren en deze gaat dus automatisch uit als er niemand in de ruimte aanwezig is.

Ook neemt The Merchandise Masters deel aan de ‘Warme Truiendag’, een landelijk initiatief waarbij energiebesparing centraal staat. De temperatuur wordt lager gezet en onze Masters kleden zich voor één dag extra warm aan.

Tot slot heeft The Merchandise Masters voor beide kantoren ook oplaadpunten voor elektrische auto’s. Gasten en medewerkers worden zo in de gelegenheid gesteld om hun hybride of elektrische auto bij te laden en dus zo optimaal mogelijk te gebruiken.

TMM1128845.jpg
MVO: Over
Image by Meredith Petrick

Grondstoffen

Duurzame relatiegeschenken hebben de toekomst. The Merchandise Masters biedt daarom een groeiend assortiment met hippe en trendy gadgets en duurzame relatiegeschenken. Deze geschenken zijn gemaakt van bijvoorbeeld gerecyclede materialen, van bamboo, solar of van bijvoorbeeld PET flessen. De inkt die wij gebruiken is gebaseerd op plantaardige oliën. Plantaardige oliën komen voort uit soja, lijnzaad of koolzaad. Niet-plantaardige inkten worden vervaardigd uit aardolie. De duurzaamheidswinst zit hem in het feit dat aardolie een eindige bron is. De keuze voor plantaardige olie is beter voor het milieu omdat deze oneindig is. Deze worden namelijk gemaakt van herplantbare gewassen.

MVO: Over

Duurzame
materialen voor relatiegeschenken

Duurzaamheid bij het geven van relatiegeschenken krijgt een steeds prominentere rol. Goed om te weten dat ons assortiment van producten gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen, steeds verder wordt uitgebreid. Inmiddels beschikken we over een assortiment van ruim 1000 producten die bedrijven ondersteunen om duurzame beslissingen te nemen in de promotie van hun merk of boodschap.

MVO: Tekst
Local Coffee Shop
Image by Kolya Korzh
Image by Franco Mariuzza
Image by Alexandre Jaquetoni

Aluminium

Aluminium is een van de meest milieuvriendelijke metalen op aarde. Van de bijna 1 miljard ton die ooit geproduceerd is, is ongeveer 75% nog steeds in gebruik dankzij de uitstekende recycle mogelijkheden die aluminium biedt.

Het lichte metaal verliest namelijk geen van zijn eigenschappen door hergebruik en kan dus oneindig in omloop blijven. Daar bovenop komt nog dat hergebruik tot 95% energie scheelt ten opzicht van nieuwe delving.

Bamboe

Bamboe groeit net zo snel als gras en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Dat alles zonder gebruik van pesticide. Net als veel andere begroeiing, absorbeert bamboe bovendien CO2. Zelfs 35% meer dan bomen! Combineer dat met de snelle groei en eenvoudig oogst en bamboe is een duidelijke trendzetter voor duurzame producten.

Hout

Dat hout milieuvriendelijk is, hoeven we niemand uit te leggen. Bomen onttrekken CO2 uit de atmosfeer en produceren zuurstof die wij inademen. Sterker nog, de gemiddelde boom absorbeert tot wel 24 kilo CO2 per jaar.

Daarnaast groeien bomen over de hele wereld waardoor het lokaal verkregen kan worden en er geen enorme hoeveelheden energie verloren gaan aan transport. Dat maakt hout tot een van onze favoriete duurzame materialen.

Image by Diego Catto
Image by Kirill Shavlo
Image by Christa Dodoo

Jute

Jute is een vezel zoals katoen maar met enkele verschillende eigenschappen. Vaak zijn het tassen die gemaakt worden van jute en het leuke is dat dit materiaal van nature groeit zonder extra bewatering en geen mest- of bestrijdingsstoffen nodig heeft. Daarnaast groeit het binnen 4-6 maanden tot wasdom waardoor het snel en efficiënt inzetbaar is.

Nog 2 leuke feitjes over jute; het zorgt ervoor dat de grond waarop het groeit vruchtbaarder wordt én het absorbeert CO2 uit de lucht en produceert zuurstof sneller dan dat bomen dat doen.

Kurk

Dat kurk milieuvriendelijk is, komt voor weinig mensen als een verrassing. Het verhaal erachter is bijzonder. De Kurkeik wordt namelijk niet gekapt om kurk te oogsten. De schors wordt elke 9 jaar ‘geschild’ van de boom. De boom groeit daarna gewoon door en begint met het produceren van nieuwe kurk.

Samen met de recycle mogelijkheden van bestaande kurk, is dit materiaal uitermate geschikt voor een duurzame keuze.

Papier

Als er één product in de wereld duurzaam is, dan is het wel papier. Gezien papier van bomen wordt gemaakt, wordt er veel CO2 geabsorbeerd en zuurstof gecreëerd bij de groei van de boom. Zelfs wanneer papier verwerkt is, blijft het CO2 opslaan. Combineer dat met de afbreekbaarheid en de mogelijkheden voor recycling en dat maakt papier tot een uitstekende keuze voor de duurzame gever.

TMM455114.jpg
TMM_1544.jpg
TMM_5534.jpg

RPET

RPET staat voor recycled polyethylene terephthalate. Ofwel, hergebruikt polyester. Hoewel polyester uit olie gegenereerd wordt en daardoor, in eerste instantie, niet duurzaam is, zorgt RPET ervoor dat deze bestaande materialen een tweede leven kunnen krijgen waardoor de ecologische afdruk drastisch verminderd wordt.

Vilt

Vilt wordt gemaakt van dierlijke haarvezels die door hitte, vocht en druk omgezet worden in vellen. Aangezien vele dieren hun vacht met regelmaat verliezen, kunnen deze uitstekend gebruikt worden voor de productie van vilt, zonder het milieu extra te belasten. Dankzij de stevige kwaliteit, gaan relatiegeschenken van vilt ook jaren mee.

Tarwestro

Tarwestro is sterk in opkomst als ecologisch verantwoorde grondstof. Niet gek aangezien het aanvoelt als plastic en lang mee gaat. Het interessante is dat tarwestro bij hergebruik weer tot pulp kan worden gesmolten om zo weer als grondstof te dienen. En dat alles met een geringe benodigde hoeveelheid energie!

MVO: Diensten
TMM6521133.jpg

Mensen

The Merchandise Masters is een echt mensenbedrijf. Dat betekent dat we investeren in de persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Elk jaar stellen we een opleidingsbudget beschikbaar, waar iedere werknemer gebruik van kan maken. Ook heeft elke werknemer toegang tot ons Vitality vitaliteitsprogramma. Binnen dat programma bieden we verschillende sportworkshops aan en kunnen collega’s gebruik maken van personal trainers. Ook is er voor alle harde medewerkers een koelkast vol met fruit, die tweemaal per week wordt bijgevuld.

In samenwerking met diverse lokale programma’s biedt The Merchandise Masters jongeren met een arbeidsbeperking of jongeren die deelnemen aan een re-integratieprogramma een zinvolle dagbesteding in een prettige en veilige werkomgeving.

MVO: Over
bottom of page